De wijk De Akkers is in de jaren zestig ontstaan en wordt begrensd door de Burgemeester Falkenaweg aan de oostzijde, de spoorlijn aan de westzijde en de Rottumerweg aan de noordzijde. In 2022 kende de wijk ongeveer 2400 inwoners.
In de wijk staan vier flatgebouwen waarvan drie aan het Akkersplein. Alle vier gebouwen hebben acht woonlagen. In 1967 werd aan de zuidkant van de wijk begonnen met de bouw van ijsstadion Thialf. In datzelfde jaar werd ook de Oranjewoudflat gebouwd aan de zuidkant, inmiddels is deze gesloopt en vervangen door nieuw appartementsgebouwen en bungalows.
In het begin van de jaren ’70 werd tussen de Veluwelaan en de spoorlijn een nieuwe voetbalaccomodatie aangelegd voor de uit 1954 stammende voetbalclub V.V. Heerenveense Boys die vanaf de oprichting op het Rozenveld had gespeeld.
In het MFC De Akkers zijn twee scholen gevestigd: OBS Route 0513 en CBS Spring! Ook een peuteropvang en een buitenschoolse opvang zijn in het gebouw gevestigd. Onze wijkvereniging beschikt over een eigen ruimte.
Sinds 2012 beschikt de wijk over een goed geoutilleerd winkelcentrum op de hoek van Sallandlaan en Amelandlaan. De hoofdgebruiker is de LIDL, daarnaast zijn ook een slager, een visshop, een kapsalon en een snackbar in het gebouw gevestigd. Het winkelcentrum kwam in de plaats van het oude dat op het Akkersplein was gevestigd.