Wist u dat er nu subsidies zijn voor lokale energieprojecten in de gemeente Heerenveen? Bent u nieuwsgierig naar de voorwaarden of benieuwd wat andere inwoners van onze gemeenten al gerealiseerd hebben? Kom dan naar de inspiratiesessie die de gemeente organiseert op woensdag 3 juli!

Op deze avond vertelt de gemeente Heerenveen over de subsidies voor gezamenlijke energie-initiatieven. Ook zullen verschillende collectieven hun ervaringen delen. Zo vertelt Doarpskooperaasje Tijnje over de oprichting van hun energiecoöperatie, Werkgroep Duurzaamheid Heidemeerwaterfase over hun ervaringen met gezamenlijke inkoopacties om aardgasvrij te kunnen wonen en laat DAN Akkrum – Nes hun duurzame projecten, waaronder deelauto’s, zien.

Na afloop is er tijd om vragen te stellen en te praten, onder het genot van een drankje.

Komt u ook langs? We zien u graag!

Datum: woensdag 3 juli

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur

Locatie: It Skûtsje, Heerenveen Aanmelden via duurzaam@heerenveen.nl

Over de subsidie collectieve energie-initiatieven

Met deze subsidies willen we inwoners aanmoedigen om samen te werken aan energiebesparing, schone energie en bewustwording hierover. Alleen samen worden we één voor één groener. We ondersteunen de oprichting van energiecoöperaties en andere lokale initiatieven. De subsidie steunt niet de maatregelen zelf, zoals isoleren of het plaatsen van zonnepanelen, maar het proces dat eraan vooraf gaat. De subsidiebedragen variëren van €2.500,- voor groepen van minstens tien bewoners tot €25.000,- voor ervaren organisaties. Meer over de subsidie is hier te vinden.

Over de Auteurs: GvdM

Websitebeheerder