Beste bewoners,

even een bericht van de wijkagent:

Examentijd!

De examens zijn weer voorbij en het is weer een spannende tijd voor de jeugd en ouder van degenen die examens hebben gedaan!
Natuurlijk hoop ik dat iedereen geslaagd is!
De meeste jeugd is nu vrij van school of heeft een vakantiebaantje, de zomervakantie staat ook weer voor de deur. We zien nu ook wel weer dat jeugdigen op straat gaan rondhangen. Dat is niet erg en hoort bij de jeugd maar we zien ook een toename van overlastmeldingen en achterlaten van rotzooi.  Ik zou de jeugd willen vragen om rekening te houden met de omgeving en geen overlast te veroorzaken. Ook het verzoek aan ouders om dit met de jeugd te bespreken.

Parkeren in de wijk!

Het parkeren in de wijk blijft een terugkerend probleem met een hoop ergernissen. Hou rekening met elkaar en de geldende regels! Dat wordt het voor iedereen makkelijker.
Er wordt nu niet meer gewaarschuwd maar over het algemeen meteen geverbaliseerd bij verkeerd parkeerbedrag (Uitzonderingen daargelaten). Zowel de politie als parkeerbeheer is hier scherp op.

Overlast van jeugd in de wijk:

Er schijnt nog wel overlast van jeugd te worden ervaren in de omgeving van de Sallandlaan en Veluwelaan. De politie en Handhaving proberen deze locatie vaker mee te nemen in de surveillance maar het is ook goed om de politie in kennis te stellen op het moment dat de overlast er is. De politie kan niet altijd meteen komen omdat soms andere meldingen voor gaan. Maar de melding wordt altijd vastgelegd zodat we weten wat waar gebeurt.
Als blijkt dat dit een structureel probleem wordt dan kan de politie extra inzet gaan plegen hierop. Voorwaarde is dan wel dat er gemeld wordt.

Vakantietijd, we gaan weer lekker naar buiten:

Tijdens het mooie weer (al moet dat nog komen) gaan mensen vaak weer lekker naar buiten, in de tuin etc. Een heerlijke BBQ, een avondje met vrienden en familie buiten zitten, hier en daar een feestje in de tuin.
Moet allemaal kunnen maar hou rekening met de buurt, probeer de overlast zoveel mogelijk te beperken.
Mocht een buur zo vriendelijk zijn om zelf even aan de deur te komen om de overlast te melden, in plaats van de politie te bellen hiervoor, sta deze buur dan even netjes te woord en stop de overlast.  Zo kunnen we met ons alles op een prettige manier met elkaar in gesprek blijven.
Probeer ook wat toleranter te zijn naar elkaar en accepteer dat er soms wat overlast kan zijn. Bespreek dit vooral met elkaar!

Zomerperiode politie!

De zomerperiode is een hele drukke periode voor de politie. Er zijn vele evenementen en natuurlijk gaan ook politiemensen op vakantie. Dit betekent wat voor mij als wijkagent omdat ik in deze periode wat minder tijd heb voor de wijk en in de reguliere diensten gepland ben.
U zult mij daarom minder zien in de wijk en zal ik helaas ook niet altijd bereikbaar zijn.
Mocht u mij nodig zijn, mail mij dan gerust op Leontien.koehoorn@politie.nl.

Activiteiten in september:

In september 2024 organiseert de politie een leuke activiteit in de wijken, zo ook in Heerenveen Zuid! Ik kom dan met een ME BUS Escaperoom in de wijk waar iedereen welkom is om gokje te wagen uit deze escaperoom te ontsnappen!
Deze komt op een nog nader te bepalen moment bij het MFA te staan, Het is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassen! Er volgt meer info over in de loop van de tijd dus hou dit in de gaten!

Vriendelijke groet van de wijkagent!

Over de Auteurs: GvdM

Websitebeheerder