Bij de burendag van vorig jaar in de Veluwelaan werd door een paar bewoners geopperd een buurtpreventie groep te beginnen m.b.v. whatsapp, een populaire app die de meeste mensen wel op hun telefoon hebben geïnstalleerd.
Ook de politie adviseert tegenwoordig een dergelijke groep te beginnen om snel verdachte situaties in de wijk te kunnen signaleren en medebewoners te informeren.
Een paar vrijwilligers boden zich aan en al snel werd een begin gemaakt door alle bewoners van de Veluwelaan (uitgezonderd de flat) te informeren en vragen lid te worden. Al snel had meer dan 50% zich aangemeld en ging de groep van start.
De reden dat de flat niet werd opgenomen is simpel omdat een groep eigenlijk niet meer dan een 60 á 70 adressen mag bevatten om het werkzaam te houden.
De groep werd aangemeld bij de gemeente die materiaal en ook deurstickers beschikbaar stelde en bij de gemeente werd ook een bordje gevraagd om bij de ingang van de wijk te zetten.
Bij de gemeente wilde men dat verzoek nog niet inwilligen, maar toen ook de Twentelaan en Graafschaplaan opgenomen werden in de Buurtapp Akkers-Noord zoals de groep nu heet wilde men wel meewerken. Helaas is het bordje nog steeds niet geplaatst!
Woont u in één van de genoemde straten en wilt u ook lid worden, stuur dan een mail naar info@gvdm.nl met daarin uw 06-nummer, naam, adres en email adres. U wordt dan z.s.m. toegevoegd aan de groep.
Woont u in één van de andere straten in onze wijk en wilt u zelf een groep beginnen met een aantal buurtbewoners en wilt u daarbij hulp, stuur dan een mail naar secretaris@wijkdeakkers.nl.

Over de Auteurs: GvdM

Websitebeheerder